Update: Nieuwe boringen in Inizdan en Weila Sabongari

Ninafri werkt samen met IZEN zonne-energie specialist.

logoIZEN_fb

 

Waterboorputten van de 2 dorpen van Weila Sabongari en Inizdan, in de regio Abala, NIGER zijn een feit! Er werd geboord tot 160m diepte met een statisch niveau in de putten op gemiddeld 40m. 

Eerstdaags wordt van start gegaan met de randinstallaties zoals kraantjes in de dorpen, sanitaire voor de dorpelingen, drinkbakken voor het vee, irrigatieleidingen naar de tuinen, watertoren en omheining. Hiervoor beschikken we over verschillende vergelijkende offertes van lokale aannemers.

Met onze partner Izen (www.izen.be) uit Lille, gespecialiseerd in hernieuwbare energie, werd rond tafel gezeten om de pompinstallatie en het zonne-energie systeem op punt te stellen.
Izen stelt samen met fabrikant Grundfos een toepasbare zonnepomp-installatie samen.
Samen met Ninafri zal Izen de aanschaf van zonnepanelen financieren. Indien de politieke situatie ter plaatse het toelaat, zal binnen enkele maanden het integrale systeem in beide dorpen door Izen geplaatst worden.

De hele regio is momenteel zwaar verstoord door de rebellie in Mali. In Abala, zo’n 50km van de Malinese grens, is er een vluchtelingenkamp opgericht waar zich momenteel zo’n 20.000 vluchtelingen bevinden. We liepen tijdens de realistatie van de tweede boring in Weila Sabongari  een vertraging op van 6 maand. Na de realisatie van de eerste boring in Inizdan werden we aangesproken door de Franse Ong Acted (in opdracht van de UNHCR) om mee te werken aan de opvang van de eerste waternoden van de Malinese vluchtelingen.

Als alles volgens schema verloopt, kunnen beide projecten in de nazomer 2013 afgerond en overgedragen worden.

Voor de volledige project beschrijving kan u naar onze lopende projecten gaan.

058 (800x600) 070 (800x600) 087 (800x600)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: