Torodi 3 project 2019 – 2020

In 2020 wil Ninafri ism het VPWvO (www.watervoorontwikkeling.be), Izen NV, Fednav Belgium en Mariën Expertise opnieuw in Torodi Niger in 4 wijken de wateraanvoer upgraden.

In de wijken Zongo 3, Foulan Koira, Sabon Carré 1 en Fada 3 worden de ondiepe boringen van maximum 45mtr aangedreven door handpompen vervangen door zonnepompinstallaties aangesloten op een watertoren. Een nieuw distributienetwerk wordt voorzien. In Zongo 3 en Foulan Koira worden de naburige scholen aangesloten op de boringen en wordt het sanitair aangepakt.

De duurzame renovatie van deze boringen zal op korte termijn de springplank vormen voor de bestendiging van hun sociale en economische ontwikkeling.

Deze zonnepomp vult een watertoren die op zijn beurt verscheidene kranen bedient.
In de nabijgelegen scholen van 2 van deze 4 wijken worden de sanitaire installaties gerestaureerd of vernieuwd. Een volledig sensibiliseringprogramma aangaande veilig watergebruik voor huishoudelijk en professioneel gebruik zal geïmplementeerd worden.

Het lokale beheerscomité zal bijgeschoold worden op socio-economisch en -technisch gebied om de boringen en bijhorende zonne-installatie te beheren. Zoals overal in Niger is het water nu niet meer gratis.

Het comité zal opgeleid worden om de waterverkoop te begeleiden en een lokaal geïntegreerd systeem op te stellen.

Tevens worden cursussen voorzien om de capaciteitsopbouw aangaande veilig gebruik en beheer van water te promoten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: