Ninafri

Veiling atelier K

1 mei aanstaande organiseert Atelier K een veiling en opendeurdag, Dit cursusjaar was ‘Afrika’ het thema voor het vrijblijvende groepswerk, opgebouwd uit wandtegels. 2 groepen besloten hun werk te verkopen ten voordele van een zelf gekozen goed doel. En een van die goede doelen is Ninafri geworden, project waterputten ‘Torodi’.
Startprijs van het werk is 165 euro
Doe jij ook een bod?

Bieden kan tijdens de open-deur of via mail, info@atelier-k.be

http://www.atelier-k.be/

locatie
Atelier-K! vzw
Terlindenhofstraat 182
2170 Merksem (Antwerpen)

IMG_14431

Advertenties

Opvolging Schoolproject Tougoumé.

Op vraag van FV Schoolproject Tougoumé, begon Ninafri in 2014 met de werken die het schooltje op een duurzame manier moesten voorzien van zuiver en drinkbaar water en van water voor het irrigeren van de schoolmoestuin en de aanplantingen.

De werken bestonden uit een geboorde waterput met pomp, een watertoren en een waterverdelingspunt. Aan het project werd tevens een sanitair luik gekoppeld, met latrines en douches

De boring ging tot op ongeveer 110 meter; het statische niveau van het bruikbare waterlaag bevond zich op ongeveer 35 meter diepte..

De werken werden opgeleverd in 2015; het schooltje voorziet nu zuiver water voor de leerlingen. Maar het  wordt ook gebruikt worden voor het irrigeren van de moestuin zodat heel het jaar door groenten en fruit kunnen worden geoogsd,  die worden gebruikt in de schoolkeuken en voor het voeden van de schoolgemeenschap. De zekerheid van watervoorziening laat ook toe om struiken (omheiningen) en bomen (schaduw) te planten.

Het aanbod van voedsel en water is een grote stimulans voor de ouders om hun kinderen naar school te sturen en hen onderwijs te laten genieten in plaats van hen in te schakelen in agrarisch werk.

Het schooltje breidt dan ook jaar na jaar uit.

Begin 2016 heeft de FV Schoolproject Tougoumé een schenking gedaan van 10 laptops, waardoor het  nu ook kan starten met het geven van computerklassen.

Ninafri is trots dat het zijn bijdrage heeft kunnen leveren aan het succes van dit project.

Global Water Partnership (GWP) celebrates 20 years – 1996-2016

Wereld Water Dag 22 maart 2016

Wereldwaterdag_NINAFRI2016Wereldwaterdag_NINAFRI2016_3

Kerstkaart_2015

Gin Bar

Beste Ninafri drinkerstjes en etertjes, onze Gin Bar zal openen nu vrijdag om 17u… iedereen is van harte welkom. Als jullie nog niet gereserveerd hebben om mosselen te eten, gelieve dit dan te doen op ninafri@telenet.be Vrijdagavond zijn er nog plaatsen vrij alsook zaterdagnamiddag.Hopelijk tot dan… het Ninafri Team

FB-ninafri-ginbar-v1-1200x1200

Mosselfeest 2015

Beste vrienden en vriendinnen,
vorig jaar hebben we een record gedraaid aan Mosselgangers, het was een groot succes en overrompeling voor velen onder jullie. Daarom hebben we besloten om het feest terug te verspreiden over 2 dagen zodat iedereen rustig zijn dierbare mosseltjes kan komen eten.

We zien jullie graag dan en verwelkomen jullie van harte!

Het Ninafri Team

mosselen à volonté 25 € I koudeschotel of tomaatgarnaal 17 € I kindergerechtjes
Apero Bar zal openen op vrijdag 2 oktober om 17u
Vrijdag: 17.00u – 21.00u
Zaterdag: 12.00u – 21.00u

Graag reserveren op ninafri@telenet.be

MOSSELFEEST2015_AFFICHE3